BURZUM

Ez a blog a Burzum zenekar norvég nyelvű dalszövegeit és azok magyar fordításait tartalmazza. Minden technikai észrevételt szívesen fogadok. Black metal ist krieg! Még ha nem is black, és nem is metál.

Friss topikok

  • vikernes: hát igen, itt érdemes rápillantani egy angol/egyébb értett nyelvű fordításra :) (2012.03.14. 10:16) Hvis Lyset Tar Oss

HTML

Jesu Død

2012.01.09. 16:50 | vikernes | Szólj hozzá!

Itt az idő,hogy végre olyan vidám dolgokról is értekezzünk, mint Jézus halálának értelmezése az általunk mélyen tisztelt Count Grishnackh szerint. A keresztény olvasók szívük megerősítése érdekében zárják be a tabot, vagy vegyenek magukhoz egy deci jégert, és juttassák magukba. Ugyanis, mint az alábbi szövegből is világosan látszik, Vikernes ugyan sötét dolognak találja ezt a bizonyos halált, de mégiscsak örvendetesnek, révén a gonosz keresztény erők húzódnak vissza ezzel, bár a halálos sorvadás folyamata közben éppen nem, de ez már misztikum, ahhoz meg én nem értek. Mindenesetre meglepő dolognak tartom, hogy néhány elvetemültebb keresztény alapokról induló fanatikus még nem tette el láb alól az alant norvégul és magyarul olvasható dalszöveg szerzőjét. A szerzemény az 1993-as Filosofem albumról való. Egészségetekre!

Jesu Død

En skikkelse lå der på bakken
Så vond at de blomster rundt visnet
En dyster sjel lå der på bakken
Så kald at alt vann ble til is
En skygge da falt over skogen
Da skikkelsens sjel visnet bort
For skikkelsens sjel var en skygge
En skygge av vondskapens makt

szerintem pedig:

Jézus halála

Egy alak feküdt a földön
Oly szörnyű, hogy a virágok elhervadtak körülötte
Egy komor lélek hevert a földön
Oly fagyos, hogy a víz jéggé válik
Árnyék borult az erdőre
Mikor ez alak lelke elsorvadt
Mert a lelke egy árnyék volt
A gonosz erők árnyéka

Címkék: jézus fagy burzum keresztényellenes filosofem

A bejegyzés trackback címe:

https://burzum.blog.hu/api/trackback/id/tr133531850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása